istorija1

O NAMA

Mali Pariz – neprolazni šarm

Vešto ukomponovan spoj tradicionalnog šarma pariskih bistroa i savremenih tendencija u oblasti ugostiteljstva i gastronomije čine Mali Pariz nezaobilaznim mestom brojnih posetilaca različitih kultura koji, očarani rafiniranim stilom, ponudom i uslugom, rado uvek ponovo navraćaju.

Ugostiteljsku aktivnost započeo je sada već daleke 1927. godine. Od samog početka bio je otmeno, uzbudljivo i poznato mesto u kojem su podjednako uživali boemi, namerni gosti, slučajni prolaznici, hedonisti.  Intimna atmosfera, prijatan ambijent, odabrana, kvalitetna muzika i nadasve izuzetna gastronomska ponuda, krase ovaj lokal. Kao nekad, i danas retko koga ostavlja ravnodušnim. Bogata gastronomska ponuda sa originalnim, znalački sastavljenim menijem, zadovoljiće i najprobirljivije goste, bilo da žele domaća, tradicionalna jela, ili jela francuske, italijanske i balkanske kuhinje.

Poseban kvalitet i primamljivost čine sveže domaće namirnice i način njihove obrade, stvarajući tako kompoziciju prefinjenog ukusa u kojem će uživati i najzahtevniji gosti. Uz to, ponuda vina iz renomiranih domaćih i stranih vinoteka doprinosi savršenom spoju sa gastronomskom ponudom, čija će konzumacija svaki boravak učiniti nezaboravnim.

U svojoj bogatoj istoriji, Mali Pariz je bio i ostao prestižni restoran u našem glavnom gradu, izdvajajući se i zauzimajući sam vrh omiljenih, ne samo po ambijentu, dobroj lokaciji i jedinstvenoj ponudi, već i po gostima koji su tu dolazili i danas dolaze. Među brojnim posetiocima tu su se mogli sresti članovi diplomatskog kora, ondašnjeg i današnjeg Beograda, poznati boemi, ugledni gosti iz sveta kulture i umetnosti, znameniti lekari i advokati,  političari, slučajni prolaznici.

Bio je i ostao mesto gde su se okupljale mnoge generacije, gde se naročito gajio duh “druge kuće“ i gde preovladava intimna, uzbudljiva, opuštena atmosfera. Gledajući današnji  Beograd,  koji je neminovno podlegao promenama, gubivši mesta jedno za drugim, Mali Pariz je i svojim imenom i tradicijom  nastavio da živi duh starog i novog, postavši tako  jedan od retkih simbola ovoga grada, mesto sastajanja i okupljanja, mesto zajedništva, prijateljstva, intime i ljubavi.

Objedinjavajući i negujući sve vrednosti prošlih vremena i današnjice, zasluženo zadovoljava sve kriterijume i osvaja sve  goste.

Dodjite i uverite se sami!